Czy komuś na forum wypaliło gniazda zaworowe lub miał uszkodzoną głowice w BSE?
Przekręt w ASO Skody-nowy soft do LPG - dotrysk benzyny!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Irdekto miał wymieniane genialne wtryskiwacze i przy jakim przebiegu.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez IrdeZamieszczone przez cezaryaksumCzy komuś na forum wypaliło gniazda zaworowe lub miał uszkodzoną głowice w BSE?
Ciekawe czy jest różnica w instalacji w tourze i FL gdzie trzeba było dopłacić. Bo widze powyżej że takie macie i padły wtryski bardzo szybko. Ciekawe czy to kwestia oszczędności w gratisie?pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cezaryaksumCzy komuś na forum wypaliło gniazda zaworowe lub miał uszkodzoną głowice w BSE?Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cezaryaksumCzy komuś na forum wypaliło gniazda zaworowe lub miał uszkodzoną głowice w BSE?OIIT BSE LPG, Rapid SB CJZC LPG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez logan_xZamieszczone przez filip_autoJa co prawda mam 1.6 bfq ale już przerobiłem je na pionowo wcześniej były w pozycji leżącej pod kontem 45 stopni.
Mozę masz jakieś wskazówki jak to przerobić.
Teraz ładnie stoją pionowo i oczywiście odwrócone o 180 stopni żeby nie było problemu ze sprawdzeniem stanu oleju bo poprzednio była pajęczyna.
Odłączony akumulator żeby wykasować ECU benzyny jutro przed wyjazdem do pracy trzeba będzie go podłączyć i pojeżdzić trochę na benzynie. A w piątek śmigam do Lubicza koło Torunia. I tam z gaziarzem wpadamy na autostradę i strojenie.
Przy okazji wymieniłem świece kolejny raz na Denso przez 32000 upaliły się elektrody 1,5 mm było 0,8 po wyjęciu 0,95mm
[ Dodano: Sro 15 Maj, 13 14:29 ]
tak to wygląda z drugiej strony
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cezaryaksumCzy komuś na forum wypaliło gniazda zaworowe lub miał uszkodzoną głowice w BSE?
Komentarz
-
-
Reduktor jest na dole w prawym dolnym rogu zderzaka a nadkolem.
Chyba jak w każdym 1.6 bfq i montowanej gazowni w ASO
Jakiś inżynier to wymyślił ja bym mu chyba zabrał papiery bo dostęp do wymiany FFL jest beznadziejny bez janału lepiej się za to nie zabierać a najlepiej to trzeba wykręcić cały elektrozawór.
Jednym słowem masakra.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oldbrotherProponuję aby kolega Tatra odpisał im jeszcze raz z takim pytaniem wraz z zapytaniem jak się to ma do budowania zaufania do marki, do tego aby za jakiś czas ponownie ich wybrać przy zakupie nowego samochodu skoro zmieniają jego parametry pracy po zakupie? Bo może za chwilę np. obniżą moc silnika z nominalnych 102 do 75 KM w imię troski o klienta żeby ich cherlawy silnik wytrzymywał pracę z LPG? Przecież wg nich mogą...
Szanowny Panie.
Przykro nam, że takimi działaniami osłabiamy Pana zaufanie do marki Skoda Auto. Jednak jednocześnie pragniemy zauważyć, że przejaskrawia Pan omawianą problematykę, wkraczając przy tym w obszar spekulacji.
Z wyrazami szacunku,
Zespół ©koda INFO
" Co Pan zrobisz?...Nic Pan nie zrobisz !"
Pzdr. - 1.6 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajAuta schodzące z produkcji z instalacją LPG o oznaczeniu CHGA (MJ 2009) miały między innymi głowicę 06A 103 351 AA, uszczelkę pod głowicą 06B 103 383 H
Auta seryjne bez LPG z silnikiem BSE (MJ 2009) miały głowica 06B 103 351 F, uszczelka 06B 103 383 AG
Różnie widać w systemie ETKA.
Zamieszczone przez filip_autoReduktor jest na dole w prawym dolnym rogu zderzaka a nadkolem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TatraPrzykro nam, że takimi działaniami osłabiamy Pana zaufanie do marki Skoda Auto. Jednak jednocześnie pragniemy zauważyć, że przejaskrawia Pan omawianą problematykę, wkraczając przy tym w obszar spekulacji.
filip_auto, Co za paprok pocial ta oslone od silnika. Kopnal bym go w dupe :idea:
Komentarz
-
-
Jak bym ja to montował to by nic nie trzeba było wycinać. Ale że to montowało aso to trzeba było wyciąć bo przewody ocierały o kant pokrywy. Jak się dobrze przyjrzysz jak poprzecierane były przewody od czujnika ciśnienia i temperatury gazu w listwie podobnie było z przewodami od wtryskiwaczy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctavianosAle się jazda z tym wszystkim zrobiła...Ciekawe ile u mnie instalacja i głowica wytrzyma. Jak na razie 23 000km i zero problemów - oby tak dalej.
Komentarz
-
-
Normalnie masakra...dwóch moich kumpli którzy mają O2T służbowe juz maja nowe softy, w mojej czeka mnie przegląd za 1,5tyś i zamierzam się nie zgodzić na nowego softa...zobaczymy jaka z tego wyjdzie buba...A tak na marginesie to z czego oni robią te gniazda zaworowe...z plasteliny?...rozumiem że w produktach FSC i FSO przed 89r wypalały się gniazda przy LPG , ale w niemieckiej konstrukcji po 2000r...
Czeski Knedliczek z Meksykańską Papryczką Chili
CBTA 2.5 MPI 170 KM, KPF 5S Man.
Komentarz
-
-
dotrysk paliwa
Witam. Dzisiaj miałem okazję dobyć rozmowę z doradcami serwisowymi w dwóch różnych serwisach, wypytałem się na temat tych niby nowych map przez które miał występować dotrysk paliwa. W jednym z serwisów pracownik zaśmiał się i od razu zapytał sie czy na tym forum to wyczytałem :shock: . W rozmowie dowiedziałem się ze nic takiego nie mam miejsca serwisy nie wgrywają żadnych map i żaden dotrysk paliwa w silnikach 1.6 MPI nie jest potrzebny , wiec ktoś chyba jakaś chorą plotkę puścił.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koszu84W rozmowie dowiedziałem się ze nic takiego nie mam miejsca serwisy nie wgrywają żadnych map i żaden dotrysk paliwa w silnikach 1.6 MPI nie jest potrzebny , wiec ktoś chyba jakaś chorą plotkę puścił.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Dzisiaj rano byłem na przeglądzie po 30tys. km, wgrano mi nową mapę, ale żadnych dotrysków nie mam. Mam dość nowy sterownik, bo rok temu w ramach akcji serwisowej wymienili mi na nowy (dziwne, bo nie miałem żadnych problemów z LPG). Doradca mi powiedział, że jak bardzo chcę to może mi je włączyć, ale standardowo ich nie ma:-) Mogą ustawić je tym, który ostro pałują samochód i skarżą się, że brakuje im mocy przy wyższych prędkościach obrotowych. Albo różne ASO dostały różne wytyczne, albo ktoś tu kogoś wprowadza w błąd.
Komentarz
-
-
Nie jestem fachowcem od LPG ale o ile mi wiadomo 1.6 BFQ i BSE mają zamontowaną sondę szerokopasmową i aż się prosi o to żeby zakładać w tych silnikach sterowniki gazu z obd wtedy dawka gazu jest synchronizowana z dawką benzyny tak więc ktoś tu kogoś próbuje załadować w ciula z tym dotryskiem benzyny i padaniem głowic. Jak jest sprawny układ chłodzenia i zastosowany odpowiedni olej w silniku auto nie powinno się przegrzewać i z głowicami nie powinno być problemu. No chyba że ktoś ostro daje w palnik to wtedy na benzynie silnik padnie.
Komentarz
-
Komentarz